Tunsul cainilor


 

tuns caineCand trebuie tuns cainele?

Raspunsul la intrebarea daca trebuie tuns un caine sau nu, este starea in care se afla blana acestuia. O blana incalcita va mentine caldura si umiditatea, cauzand roseata pielii, iritatii si mirosuri. Este nevoie sa periati frecvent si in profunzime blana cainelui dumneavoastra pentru a preveni incalcirea si problemele pielii si disconfortul. Cand blana devine foarte incalcita, chiar si un groomer profesionist de la un salon cosmetica canina nu va fi in masura sa descurce blana prin periere si o tunsoare devine o necesitate.

Cea mai buna strategie este de a tunde blana animalului dumneavoastra de companie pe tot parcursul anului. Cei mai multi caini au nevoie de o tunsoare la fiecare 6 pana la 9 saptamani, iar cainii cu blana pufoasa sau lunga si dreapta trebuie sa fie tunsi chiar mai des.

Incearca sa ceri sfatul unui profesionist despre animalul tau si despre asteptarile tale. Este cea mai buna metoda de a determina nevoile de ingrijire individuale ale animalului.

In concluzie putem spune ca pentru aproape toti cainii cu blana mare, chiar daca participa la competitii sau nu, o procedura de igiena este indispensabila: tunsul.

Ponturi pentru alegerea unei tunsori ale cainelui protrivite

Fiecare caine are personalitate asa cum fiecare posesor de caine are o personalitatea. Fiecare caine este diferit asa cum fiecare rasa este diferita de alta. Inainte sa alegeti o tunsoare trebuie sa tineti cont de:

- Sa cunoasteti standardul tunsorii rasei cainelui dumneavoastra. Mai ales daca doriti sa inscrieri cainele la competitii atunci trebuie sa stiti ca fiecare rasa are propriile specificatii si standarde de cum ar trebui sa arate cainele. Daca doriti sa aveti succes cu cainele la competitii atunci trebuie ca blana cainelui sa fie conforma specificatiilor.

- Alegerea tunsorii cainelui trebuie sa tina cont atat de estetica cat si de usurinta cu care veti avea grija de ea in viitor. Degeaba aveti un caine care arata frumos in acest moment daca trebuie sa petreceri multe ore in fiecare saptamana pentru a mentine blana in conditii optime.

- Tipul de blana a cainelui influenteaza enorm tunsoarea. Rasele care au par mic ca lungime (cum ar fi Beagle) nu au nevoie de atat de multa atentie ca rasele care au un par lung. Cainii care au blana carliontata (cum ar fi Poodles, Bichon Frise, Water Spaniels) sunt de obicei periati si pieptanati, nu trebuie sa fie neaparat tunsi dar arata mai bine tunsi

Cabinet TurboPet
www.tunscaini.ro
 
Follow zoolandro on Twitter