Limbajul cainilor

 

Cainii au propriul lor limbaj, o modalitate de a comunica si de a-si arata agresiunea. Invatand acest limbaj, vom putea sti ce trebuie sa facem atunci cand un caine da din coada sau isi ridica parul de pe spate.

  

 

 

V-ati dat vreodata seama ce incearca sa va spuna cainele dumneavoastra atunci cand se ghemuieste pe jos sau este foarte agitat?  De obicei, acesta asteapta sa se joace cu stapanul sau. Desi nu pot vorbi, cainii au modalitati unice de a ne comunica la ce se asteapta de la noi. Comunicarea dintre caine si stapanul sau este foarte importanta. Daca nu puteti comunica cu cainele dumneavoastra, exista sanse foarte mari sa nu il puteti face sa va sculte comenzile.

Cainii isi agita coada pentru a arata ca sunt fericiti, dar poate fi si un semn de agresiune. Trebuie sa va observati cainele cu atentie si sa incercati sa interpretati ceea ce cainele incearca cu adevarat sa va spuna. Puteti sa observati cum isi foloseste tehnicile de comunicare cu alti caini si astfel veti sti care este tipul sau de comportament, in mod uzual.

  caine dalmatian  

 

 

Daca cainele dumneavoastra are parul de pe spate ridicat, cel mai probabil cainele da semene de nesiguranta, nefiind sigur de situatia in care se afla. O alta modalitate de a exprima acest lucru este prin lasarea urechilor pe spate. Daca parul de pe spate nu este ridicat si urechile se afla in pozitie normala, asta inseamna ca nu se simte amenintat de oameni sau de mediul inconjurator.

 

Daca isi tine corpul teapan si isi arata coltii, este posibil ca astfel sa isi manifeste agresiunea fata de ceva din mediul inconjurator. De aceea, este bine sa il indepartati de acel mediu sau de lucrul care ii provoaca nervozitate si sa incercati sa mentineti controlul asupra lui.

 

Atunci cand vorbiti cu cainele si el latra, acest lucru inseamna ca incearca sa va comunice cu dumneavoastra, pentru a va spune ca vrea ceva. Daca ascultati cu atentie si rasundeti cu limbajul corect, sansele ca dumneavoastra si cainele dumneavoastra sa va intelegeti reciproc si sa aveti o relatie care sa dureze pentru totdeauna vor creste foarte mult.

  
Follow zoolandro on Twitter