Ciocolata nu este buna pentru caini

 

 

 

Ciocolata, desertul care ne place noua atat de mult, nu este la fel de bun si pentru prietenii nostrii, cainii. Ei pot fi afectati in diferite moduri - unii pot deveni agitati, altii pot chiar sa muste.

 

Cainii si oamenii au cam aceleasi gusturi cand vine vorba de mancare - si lor le plac dulciurile si nu refuza o recompensa dulce atunci cand le este oferita. Spre deosebire de oameni insa, prietenii nosti patrupezi simt pe pielea lor efectele periculoase ale ciocolatei. Stiind ca in unele cazuri ingerarea de ciocolata poate fi letala, se ridica intrebarea ce cantitate poate fi mancata de caini.


foto: corbis.com

    caine jucandu-se pe plaja

 

 

 

 

Ciocolata este fabricate din semintele amarui ale arborelui de cacao, care contine mai multe substante, printre care si cofeina. In timp ce ciocolata ne face sa fim subit mai fericiti, la caini, o cantitate mica de ciocolata poarte avea provoca diaree sau o stare de voma. Multa ciocolata poate duce la cresterea ritmului cardiac sau crampe musculare.

 

Desigur, daca tinem neaparat, si cainii pot manca ciocolata, dar trebuie sa avem grija sa raportam cantitatea pe care le-o dam la dimensiunile animalului.

 

Follow zoolandro on Twitter