Care este rasa cea mai potrivita pentru dumneavoastra?

 

 

De ce unele rase se ataseaza mai repede de unele persoane decat de altele? De ce unii dintre noi apreciaza mai mult statura, aspectul si temperamentul unui Great Dane, in timp ce altii ar face orice pentru un Pudel?

 

 

allano espanol   coker

 

 

Fiecare rasa are propriile-i calitati si defecte. Ca si viitor detinator al unui caine sau catel, trebuie sa stiti care sunt caracteristicile, si bune si rele, ale rasei din care apartine cainele pe care intentionati sa il achizitionati. Foarte multi isi aleg cainele in urma unui impuls de moment. Uneori, rezultatul este cel dorit, dar in alte cazuri, stapanii isi dau seama, prea tarziu, ca rasa achizitionata nu este ceea ce si-ar fi dorit, in cele din urma. In pacate, cainele este cel ce are de suferit, desi el nu este vinovat pentru proasta alegere a stapanului. Cainele se trezeste plasat intr-o alta casa, poate fi returnat vanzatorului sau, si mai rau, poate fi dus ecarisaj sau lasat in voia sortii!

Fiecare rasa a fost creata cu un anumit scop, incercand sa i se dezvolte anumite caracteristici care sa o faca unica. Fiecare rasa (sau aproape fiecare) are caracteristici de sanatae specifice sau probleme de temperament de care ar trebui sa tineti cont. unele rase au o blana ce necesita ore intregi de ingrijire pentru a o mentine in bune conditii. Unele rase naparlesc mai tare decat altele. Unele rase sunt foarte active si agitate, in timp ce altele sunt mai degraba linistite si sedentare.

 

 

dog   dog   dog

 

 

Datorita faptului ca diferitele rase au diferite caracteristici, este bine ca, inainte de a cumpara un caine, sa va decideti care sunt asteptarile dumneavoastra vizavi de acesta. Doriti un caine mic, mediu sau mare? De ce va doriti un caine, in afara de a va tine companie? Vreti ca acest caine sa mearga la vanatoare cu dumneavoastra sau va doriti un caine de paza? Dar copii aveti? Daca aveti, trebuie sa va asigurati ca rasa pe care vreti sa o achizitionati se va intelege bine cu copiii dumnavoastra. Ce varsta au copiii dumneavoastra? O rasa care are tendinta de a fi hiperactiva si agresiva nu este o idee buna daca aveti copii foarte mici, pentru ca risca sa fie raniti atunci cand cainele sare pe ei si ii musca in joaca. Copiii cu varsta peste 10 ani, cel mai probabil s-ar bucura de un caine foarte activ si jucaus, ca si partener de joaca.

 

airedale terrier   americaneskimo

 

 

Si cum ramane cu ingrijirea? Cat timp sunteti dispusi sa petreceti cu ingrijirea cainelui? Ce parere aveti despre naparlit? Unii caini nu naparlesc deloc, in timp ce altii naparlesc aproape tot timpul. Cat de mult zgomot sunteti dipsusi sa suportati din partea cainelui? In plus, unii caini sunt recunoscuti a fi greu de tinut in casa si dresat, in timp ce altii se disciplineaza practic singuri. Daca suntei interesati de obedienta, orientati-va spre acele rase de caini care exceleaza in acest domeniu. Daca suntei vanator si va doriti un partener de vanatoare in zilele de toamna cand mergeti sa vanati rate salbatice, in nici un caz nu trebuie sa va cumparati un Crestat chinezesc. Daca sperati sa aveti un caine care sa traiasca langa dumneavoastra 15-16 ani, nu va luati o rasa mare.

Follow zoolandro on Twitter