Test IQ pentru caini - cat de inteligent este cainele dvs.?

 
caine desteptLa fel ca si in cazul oamenilor  exista caini inteligenti sau altii mai putin inteligenti. Daca doriti sa vedeti ce nivel de inteligenta are animalul dvs. de companie si cat de inzestrat este testati-l cu ajutorul exercitiilor pe care vi le propunem in cele ce urmeaza: un test IQ pentru catei!

1. Ce spirit de observatie are cainele dvs.?
Acesta este scopul testului de fata. Aratati-i cainelul dvs. cum asezati sub unul din doua pahare identice din plastic, pe care le aveti in mana, un biscuite delicios. Apoi rearanjati paharele, miscati-le inainte, inapoi, in cerc si schimbati-le locul. Dupa ce va opriti asteptati ca patrupedul sa gaseasca biscuitele. Cat de sigur si cat de repede a gasit delicatesa?

2. Testul paharelor
Foarte asemanator functioneaza si acest test, doar ca in acest caz folositi un singur pahar. Lasati cainele sa adulmece un biscuite, apoi ascundeti-l sub un pahar pus undeva in locuinta. Cat timp ii ia sa-l gaseasca?

3. Cusca
Cum se descurca cainele dvs. atunci cand apar probleme? Le poate rezolva sau scapa de ele? Asezati la capatul unui prosop sau a unei bucati mai lungi de material un biscuite. Deasupra asezati un cos, care sa aiba mici spatii intre margine si podea. Cca. 10 cm din prosop / material trebuie sa stea in afara cosului. Tineti cosul ca sa nu fie daramat, in cazul in care cainele se va napusti asupra lui. Isi da seama prietenul dvs. ca trebuie sa traga de prosop / material pentru a scoate biscuitele afara?

4. Patura
Inveliti cainele si acoperiti-i capul cu o patura. De cat timp are nevoie pentru a se “elibera” din patura? Cu cat mai repede, cu atat rezultatul este mai bun.

6. Umpleti cu mancare doua recipiente in timp ce cainele va va observa atent miscarile. Adaugati intr-unul mai multa hrana decat in celalalt, apoi acoperiti-le. Ce recipient va alege patrupedul: pe cel cu mai multa sau pe cel cu mai putina hrana? Inversati partile: umpleti celalat recipient cu mai multa mancare, acoperiti-le din nou pe amandoua, pentru a afla daca animalul dvs. de casa se orienteaza dupa cantitate sau pur si simplu prefera o anumita parte.

Follow zoolandro on Twitter