Jocuri pentru caini


 

jocaca pentru caini

Sa parcurgi acelasi drum zilnic impreuna cu cainele, poate deveni plictisitor. Acest lucru poate fi schimbat prin intermediul jocurilor atractive . Alergarea in slalom, sariturile peste banci si pietre sau trasul de sfoara - par a fi jocuri pentru copii, dar acestea sunt foarte iubite si de prietenii nostri patrupezi. Pentru aceste jocuri in aer liber nu este nevoie de un spatiu special amenajat. Ne putem juca astfel in curte, in parc sau la iarba verde.

Iata cateva trucuri, pe care le puteti folosi pentru a va putea mentine cainele in forma maxima:

1. Deveniti creativi!
In parc se afla multe obstacole, fie sunt bancile, fie pietrele de mari dimensiuni. Cu siguranta, prietenul nostru va fi incantat sa-si exerseze abilitatile in ceea ce privesc sariturile.

2. Invata-l sa te imite!
Alergati de-a lungul cararilor, faceti slalom in jurul pomilor, sariti peste “obstacole”. Indreptati-va atentia numai asupra cainelui, nu fiti stanjeniti de privirile celor din jur! Important este sa va simtiti bine si sa va bucurati de momentele petrecute impreuna.

3. “Petrecere” pentru cainele dvs., dar si pentru prietenii lui!
In parc puteti organiza o “petrecere” pentru patrupedul dvs. si prietenii acestuia. Aruncati-le o minge, acestia se vor intrece cu siguranta pentru a o putea recupera si pentru a primi mult dorita recompensa.

4. Lasati-l sa munceasca!
Cainilor le place munca solicitanta. Cum ar fi sa inhamati cainele la o sanie? Acesta este un antrenament excelent pentru conditia lui fizica.

Atentie: Numai in cazul in care cainele Dvs. este sanatos si intr-o forma excelenta are voie sa depuna un astfel de efort.


 
Follow zoolandro on Twitter